Tilbage
Data
LE PREARE AMARONE
Land: Italien |
Distrikt: Veneto |
Producent: Cantina Valpolicella Negrar |
Type: Rødvin |
Druetype: Corvina Veronese, Corvinone, Rondinella |
Indhold: 75 cl. |
Beskrivelse
Cantina Valpolicella Negrar var de første til dokumenterbart at lave (og sælge) Amarone. Legenden siger, at det skete ved en fejl hvor kældermesteren Adelino Lucchese glemte et fad med Reicioto, som derfor fik lov til at gære helt ud. Det gav en kraftfuld vin med delikate bitre (amaro) nuancer. Mere officielt kan man fremvise en pakkeliste fra 1942 med 2 liters Amarone og fra en samler har man købt egne Amaroner fra sidst i 1930-erne tilbage. Den er lavet alene på egne druer og har ligget på en kombination af franske barriques og store fade. Bouqueten er intens med modne bær, svesker, mokka, kakao og bittersøde krydderier. Smagen er kraftfuld med fyldige frugtnuancer, bløde tanniner og blide toner fra fadene. Den bliver meget længe og krydres i eftersmagen.
Andre vine fra
Cantina Valpolicella Negrar
Italien, Veneto
Producent: Cantina Valpolicella Negrar
Type: Rødvin